Foci a testvériség jegyében

Hétfőn Baja egyik erdélyi testvérvárosával Erdőszentgyörggyel játszott edzőmérkőzést a BLSE.
 
 

Foci a testvériség jegyében

Hétfőn Baja egyik erdélyi testvérvárosával Erdőszentgyörggyel játszott edzőmérkőzést a BLSE.
 
 
 
 
 

Foci a testvériség jegyében

Hétfőn Baja egyik erdélyi testvérvárosával Erdőszentgyörggyel játszott edzőmérkőzést a BLSE.

Gyorsan szeretnél értesülni a Bácskiskunfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!Szűk egy héten keresztül Baján edzőtáborozik a város egyik erdélyi testvértelepülése Erdőszentgyörgy csapata, mely a román megyei I. osztályú bajnokságban szerepel. Ponyori József edzőtől megtudhattuk, hogy Erdőszentgyörgyön 8 évig nem is volt foci, majd tavaly indultak el a megyei II. osztályban, ahol mindjárt a harmadik helyen végeztek. Az ottani szabályok szerint két feljutó van, de mivel a második helyezett nem vállalta, így ők folytathatták magasabb osztályban. Az őszük nagyon jó sikerült, hiszen az utolsó fordulóban aratott győzelmükkel felugortak a 18 csapatos liga második helyére, de hogy mennyire szoros a mezőny azt jól jelzi, hogy a hatodik helyezettel szemben is csak 3 pont az előnyük.


A keret kb 60 - 70 százaléka magyar, a többiek románok, ami nem csoda hiszen a környéken hasonló a lakosság megoszlása is, és bajnokság kezdetekor tartottak egy regionális válogatót.
Bajára nem teljes kerettel érkeztek, hiszen a húzóemberek közül a román futsal válogatott Csoma Ferenc a futsal bajnokság miatt nem tudott jönni, illetve a tavaly még a román élvonalbeli Jászvásárban szereplő Oláh György sem utazott velük, aki egy futball akadémián edzősködik is. Itt van viszont marosvásárhelyi Peres Levente, aki korábban szintén NB I-es Besztercében futballozott. Ha már szóba került Baja másik erdélyi testvérvárosa, nem kevesebb, mint 5 marosvásárhelyi játékos van a 20 fős keretben.

A bajai edzőtáborozást igen komolyan veszik, ami napi két edzést jelent az erőnléti- és labdás edzésektől kezdve a futásokig.


Dióhéjban a mérkőzésről:

Az első félidőben nagyon jó iram és változatos játék folyt a pályán némi bajai fölénnyel. A kék - sárgák szép akcióikból sok helyzetet dolgoztak ki, amiből hármat értékesítettek is. Sibalin kirobbanó erőben és formában játszott, mind három gól az ő nevéhez fűződik.

A második 45 percben mind két csapat sok helyen változtatott. A bajaiak felőrölték az érthetően fáradt ellenfelüket, ami gólokban is megmutatkozott. A cserék most hozzá tudtak tenni a játékhoz. A végeredmény 10 - 3-as bajai győzelem lett.

Schieber Pincészet BLSE - Erdőszentgyörgy 10 - 3 (3 - 1)
Vezette: Viszmeg B
BLSE: Tóth- Holczer, Lógó, Csengő, Viszmeg Z- Szávuj, Sibinger, Martalics, Nébl- Sibalin,Nagy

A bajai gólszerzők: Sibalin 4, Varga 2, Szádeczky 2, Nagy, Rácz

Mestermérleg:


Evanics Zoltán: Kulturált jó focit játszó sportszerű csapat volt mai ellenfelünk. Az első félidőben nem voltam elégedett a helyzetkihasználásunkkal, a másodikban jól léptek be a cserék, ami bizakodásra adhat okot.Ponyori József: Jobban örültem volna, ha az első itteni edzőmérkőzésre könnyebb ellenfelet kapunk, hiszen az alapozás miatt nagyon fáradt a gárda, a BLSE-ben pedig egy nagyon jó erejű alakulatot ismertem meg. Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen nekünk most mozgás számított és a variációk gyakorlása, nem az eredmény.

A bajai focicsapat programja lassan sűrűbb lesz, mint Hosszú Katinkáé, hiszen szombati Bonyhád, és a hétfői Erdőszentgyörgy elleni találkozót szerdán 18.00-tól a Sükösd, csütörtökön 18.00-tól az erdélyiek elleni visszavágó, szombaton 13.00-tól pedig a zombori Radnicki elleni követi. Mind három meccs a Petőfi - szigeti műfüves pályán lesz.


Az erdőszentgyörgyiek pedig a csütörtöki visszavágó mellett szerdán 16.00-tól a BLSE U19-cel játszanak péntek reggeli hazaindulásuk előtt.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.