Pécsi legendák az idei kalocsai Old Boys Gálán

A Pécsi MFC szenior csillagait fogadta a „Kalocsai Old Stars”.
 
 

Pécsi legendák az idei kalocsai Old Boys Gálán

A Pécsi MFC szenior csillagait fogadta a „Kalocsai Old Stars”.
 
 
 
 
 

Pécsi legendák az idei kalocsai Old Boys Gálán

A Pécsi MFC szenior csillagait fogadta a „Kalocsai Old Stars”.

Gyorsan szeretnél értesülni a Bácskiskunfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


A hagyományokhoz híven, a Kalocsai Téli Kupa Teremlabdarúgó Bajnokság profi csapatainak vasárnapi fináléját idén is Old Boys Gála tette csábítóbbá a helyi futballkedvelő közönség számára. Két éve a Videoton ’85-ös UEFA ezüstérmes gárdájának nagyjait, tavaly a Szegedi SZEOL egykori nagyágyúit, idén pedig a Pécsi MFC szenior csillagait fogadta a „Kalocsai Old Stars”.

A Kalocsán vendégeskedő mecseki huszárok között nem kisebb nevek rúgták a bőrt; mint Herbert Roland, az egykori „B válogatott” oszlopos tagja, id. Dárdai Pál, a huszonnyolcszoros válogatott Márton Gábor, a valamikori utánpótlás válogatott Tomka János, Morvai Tamás, a huszonháromszoros válogatott Mészáros Ferenc, Takács Lajos illetve az ötszörös válogatott, egyszeres olimpiai válogatott Toma Árpád.


A hajdan a magyar foci élvonalába tartozó pécsi sztárcsapat ellen, a házigazdák is felvonultatták régi csillagainkat. A Farkas András és Molnár Feri bácsi által vezetett kalocsai öregfiúk kapuját az a Kovács Attila védte, aki egykoron városunkban katonáskodott, majd a magyar válogatott illetve az olimpiai válogatott keretét is erősítette. Mellette Igaz András és Király Róbert portáskodtak a 2x20 perces baráti találkozón. Pályára lépett Bajomi Csaba, Bóta Zoltán, Evanics Zoltán, Farkas „Cola” Zoltán, Illés Attila, Dr. Kováts „Gebe” Gábor, Márton Zsolt, Matos Zsolt, Paletta Richárd, Pécsi „Hani” László, Szabó „Dodi” József és Vén Csaba.

Alig három perccel azután, hogy az old boy-ok leporolták mezeiket és megszólalt a gála kezdetét jelző sípszó, már Márton Gábor „lazázta be” a labdát a kapuba, megszerezve a vendégek vezető gólját (0-1).

Ezt követően a KFC egykori és jelenlegi edzője, azaz az Eva-Márton páros játszotta ki a pécsi mezőnyjátékosokat, de a próbálkozás az akció végére csak egy emlékezetes helyzet maradt.


A kényelmes szenior-tempó végigkísérte az első félidőt, de ez nem azt jelentette, hogy akár a pályán, akár a kispadon vagy épp’ a lelátón bárki is unatkozott volna. Természetesen lehetett hallani az időtlen intelmeket, a jópofa odamondásokat, és látni a baráti vállveregetéseket.

A második félidőre vendégeink amolyan vérfrissítés gyanánt a kalocsai keretből átigazolták Vén Csabát, aki egyébként régi ismerősként köszöntötte a fekete-piros mezt, hiszen egykoron ő is a mecsekaljaiaknál terelgette a labdát. Csabi félidőnyi „légióskodása” sikeresnek bizonyult, hiszen a 8. percben be is talált Igaz Andris kapujába (0-2), majd egy perc elteltével ismét a kalocsai kapuban pörgött a labda (0-3).

A tempó felgyorsulni látszott, a néhány szusszanásra a kispadra érkezők halántékán egyre szaporábban peregtek az izzadtságcseppek, és a percek óta levegőben lógó kalocsai gól is végre megérkezett, amelyet Cola szolgáltatott, a közönség legnagyobb örömére (1-3).
A szurkolók örömujjongása erőt adott a mieinknek, így Paletta Ricsi és Cola is bepróbálkozott egy-egy rúgással, de Herbert mindkettőt kifogta. Nem úgy a túloldalon, ahová Király Robi mögött becsorgott a pettyes (1-4).

Aki azt hitte, hogy ezek után a kalocsai öregfiúknak már csak egy becsületgólra futja, nagyot tévedett! Ugyanis a 15. percben a kapu előtti lábtengerből valamelyik a pécsi hálóba pöccintette a labdát (2-4), majd rá egy percre Cola duplázott, amikor könnyű szerrel játszotta be a kapus mellett a játékszert (3-4).

A mecsekaljaiaknál még volt annyi szusz a végére, hogy Mészáros Ferenc is betaláljon a kapuba, így a baráti találkozó végeredménye 3-5 lett.


A meccs után természetesen az utókor számára elkészültek a közös fotók, a játék pedig nem állt meg, a harmadik félidőben, vacsora mellett folytatódott tovább.

Forrás: www.kalohirek.hu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.