Elúsztak a Scoregoal bajnoki álmai

Egy gólos vereség Újpesten.
 
 

Elúsztak a Scoregoal bajnoki álmai

Egy gólos vereség Újpesten.
 
 
 
 
 

Elúsztak a Scoregoal bajnoki álmai

Egy gólos vereség Újpesten.

Gyorsan szeretnél értesülni a Bácskiskunfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!Nem túlzás azt állítani, hogy hatalmas téttel bírt a hétfői mérkőzés. A győztes jó esélyekkel továbbra is harcban lehet az első helyért, míg a vesztes lépéshátrányba kerül. Tudták ezt az újpestiek is és hosszú idő után mindenki játékra jelentkezett Zoufal Nándor vezetőedzőnél - igaz többen edzéshiánnyal küszködtek, mint például a sérülésből felépülő Tóvizi Tamás és Tóth Krisztián.


A Scoregoal némileg óvatos és zárt játékkal rukkolt elő, valószínűleg jól emlékeztek, hogy ez a fajta futsal eredményre vezetett számukra az előző alapszakaszbeli mérkőzésen. Az első helyzet Czerman szabadrúgásából adódott, de ez nem okozott gondot a vendégek kapusának Gyenesnek. Az első néhány perc tapogatózó játéka után feljebb tolták a lilák a védekezésüket és ez többször zavart okozott a vendégek kapujánál. Az 4. percben egy szépen vezetett háromszögelés után azonban Gyenes védte Vincze lövését. Az oldalbedobás után Vincze kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

A gól után kontrahelyzete adódott a vendégeknek de Csicsó bravúrral védett. Átalakult a játék, kezdeményezőbb lett a vendég csapat, nyílt sisakos játékot láthatott a publikum. A 7. percben egy szép kecskeméti lefordulás után ismét Csicsó hárított bravúrosan. Egy perccel később a vendégek 12-es játékosa csúnyán belekönyökölt Hajdu hasába - érthetetlen jelenet az egyébként eddig, és ezután is sportszerű mérkőzésen. Egy perccel később Szabó forgatta be védőjét a lövést azonban lábbal védte Gyenes. A 10. percben Czerman szerzett labdát a félpályánál, egyet tolt, de lövése a jobb alsó mellett hagyta el a játékteret. A 12. percben gyönyörű támadást vezettünk, ám a Hajdú keresztpasszára érkező Szabó lövését óriási bravúrral védte Gyenes. A kihagyott helyzet megbosszult magát, a center poszton álló Pánczél egyenlített lapos lövésével (1-1).

Lüktető, jó iramú mérkőzés alakult ki. A 14. percben az Újpest szerzett labdát, Czerman megindulását és középre tálalását követően Szabó Zsolt szép mozdulattal helyezett a kapuba (2-1).

Két perccel később Czerman jó cselekkel lépett el a jobb oldalon, középre centerezett Kapcsos Vince pedig a hálóba passzolt (3-1).

A gól után nem sokkal időt kért a vendég csapat. A hátralévő időben különösebb helyzet nélkül telt el a félidő utolsó néhány perce. Garaminak volt még egy szép előretörése, de a kapus hárította a közeli próbálkozást, majd Czerman távoli bombáját védte Gyenes.

A második játékrészt gyors góllal kezdte a vendég csapat, Szabó labdaeladása után lefordultak a kék-fehérek és szép játék után üresre játszották a kaput Dobosi pedig egy gólra zárkóztatta fel őket (3-2).

A 24. percben szöglet után Czerman Márk lőtte ki a hosszú alsó sarkot ismét kettőre növelve az előnyünket (4-2).

Fél perc múlva majdnem újabb gólt lőtt a hazai csapat, Vincze középre adására Szabó érkezett, majd úgy tűnt hátulról buktatták, ugyanakkor lőni is tudott, a labda pedig a kapu felett landolt. Fél percre rá egy labdaeladás után Marozsi lőtt tisztán, Csicsó Sándor elképesztő bravúrral védett! A 27. percben Vincze szerzett labdát a félpályánál, egy az egyben vezethette a kapusra, de Gyenes hárított. Egy perccel később szépen tartották a labdát a lila - fehérek, majd Kolena kitűnően ívelt a kitámadó kecskeméti védők mögé, ahonnan Kapcsos Vince egy átvétel után fél fordulattal gyönyörű gólt lőtt (5-2).

Fél perc múlva majdnem megismétlődött a szituáció ugyanezen főszereplőkkel csak élesebb volt a szög és kapu mellé ment a labda. Hét perccel a vége előtt már 5 a 4 elleni játékra tért át a vendég csapat. Ez ekkor még izgalmakat hozott, de helyzeteket nem. A 34. percben ismét négy a négy ellen szépített a kék-fehér csapat, Marsa lőtte ki takarásból a hosszút (5-3).

Az Újpest játékát ekkor már az sem könnyítette, hogy 5 szabálytalanságnál jártak a hatodik pedig kisbüntetőt érhetett volna. A gól után rögtön Vincze Dezső fordult le védőjéről de lapos lövését ismét védte Gyenes. Fél perc múlva Vincze tálalt mellel Hajdú elé, aki tiszta helyzetben kapu mellé lőtt. Az utolsó percekre ismét 5 a négy ellen támadt a kék-fehér csapat. A 39. percben ez eredményre is vezetett, a szélről belőtt labdára Radnóti érkezett a hatoson és kilőtte bal sarkot (5-4).

Éles lett a meccs, pedig lezárhattuk volna jó néhány alkalommal. Az utolsó másfél perc hatalmas izgalmakat hozott és több kecskeméti elkeseredett lövést is, de nagy védeni valója már nem akadt a kapuban egész meccsen jól teljesítő Csicsónak.

A forduló másik két mérkőzésén a Csömör 12-2-re nyert Gyömrőn, a Vácon pedig 3-3-as döntetlent játszott Dunakeszi.
NB II. Közép-keleti csoport, Rájátszás, 7. forduló:
Újpest FC-220Volt - Scoregoal Kecskemét 5-4 (3-1)
Budakalász, 150 néző, V.: Juhász D., Kiss G., Nyekita B. L.

Újpest: Csicsó - Czerman, Tóth K., Szabó Zs., Vincze D., Cs.: Szőczei, Csillag, Kapcsos, Hajdú, Kolena, Tóvizi, Garami.
Vezetőedző: Zoufal Nándor
Scoregoal: Gyenes - Kovács Zs., Radnóti, Marozsi, Dobosi, Cs.: Peltzer, Szabó Sz., Cserenkó, Móra, Marsa, Kovács J., Pánczél.
Edző:Cserenkó Szabolcs
Gólok: Vincze (4.), Szabó Zs. (14.), Kapcsos (16., 28.), Czerman (24.), ill., Pánczél (12.), Dobosi (21.), Marsa (34.), Radnóti (39.).
Sárga lap: Kolena (19.), Vincze (24.), ill. Radnóti (35.)

Kiállítva: -

A tabella állása


Forrás:www.ujpestfutsal.hu

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.