Jön a derbi!

Döntés mindenről, vagy semmiről.
 
 

Jön a derbi!

Döntés mindenről, vagy semmiről.
 
 
 
 
 

Jön a derbi!

Döntés mindenről, vagy semmiről.

Gyorsan szeretnél értesülni a Bácskiskunfoci híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


A Kecskeméti LC honlapjának beharangozója:

A bajnoki arany szempontjából létfontosságú mérkőzés vár szombaton Tiszakécskén a Kecskeméti LC-re, ugyanis a két aranyesélyes alig-alig hibázik a szezon során, így aki jobban jön ki ebből a párharcból, az nagyot léphet a bajnoki cím felé.


A két vezetőedző némileg visszafogottan nyilatkozott a szombati mérkőzés előtt, de a főszereplők egészen biztosan tisztában vannak vele, hogy igazi 6 pontos találkozóra van kilátás. A képlet egyszerű, amennyiben nyerünk, úgy pontban befogjuk a TVSE-t, és mivel a gólkülönbségünk jobb, így az élre is állunk 5 körrel a vége előtt. Amennyiben a Tiszakécske nyer, úgy az eddigi legnagyobb különbség alakulna ki a két klub között, mely gyakorlatilag eldöntené a bajnoki cím sorsát. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy akár minden eldőlhet szombaton, de az is lehet, hogy még semmi sem fog. A két klub óriási versenyfutásban van egész évben, a Tiszakécske csupán egyszer játszott döntetlent a KHTK-val, míg a Kecskeméti LC-nek szintén egy döntetlen mellett, az ősszel 1-0-ra elveszített derbi miatt van 3 pontos hátránya. Mindkét klubnak megvan a maga erénye már csak a számokat vizsgálva is. A Tiszakécske csupán 6 gólt kapott, míg a mieink 117-szer rezegtették meg a hálót, így a derbin arra is választ kapunk, hogy a kécskei retesz, vagy a lila-fehér gólhenger bizonyul erősebbnek. Ami a múltat illeti, az utóbbi másfél év egyáltalán nem a KLC sikerekről szólt, csupán egy edzőmeccsen tudtuk legyőzni a TVSE-t még 2016 elején. Bajnoki találkozókat nézve lehangoló a mérleg, lenne mit javítani, hiszen zsinórban három meccset buktunk el az utóbbi másfél évben, ezeken ráadásul gólt sem szereztünk.


A két város futballja közt rengeteg átfedést találunk, a Mercedes-KLA szakmai igazgatója, Török László például hatalmas kedvenc volt játékosként, részese volt a 90-es évek tiszakécskei sikereinek. Farkas István kecskeméti nevelés, de tavaly éppen riválisunk színeiben talált még be mindkét derbin. A tiszakécskei csapat jelenleg is erősen épít a kecskeméti kötődésű futballistákra, míg a szakmai stábban Nagy Zsolt nevével találkozhatunk.

A belépők a kecskeméti meccseken megszokott módon, 500 forintba kerülnek a helyszínen, a 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés, a pénztárak 14:45-kor nyitnak. A tiszakécskei klub előzetes tájékoztatása szerint, a vendégszektorba 700 főt tudnak beengedni, így arra kérjük drukkereinket, érkezzenek időben a helyszínre. A vendég és hazai szektoron kívül még semleges is rendelkezésre áll. Arra kérjünk ezen felül szurkolóinkat, lelkesen, hangosan, nagy elánnal, de sportszerűen drukkoljanak!

A Tiszakécskei Sportliget megközelítése, pénztár és szektor beosztása ITT érhető el! A kecskeméti drukkerek vonatos túrát, illetve telekocsis utakat is szerveznek, ezekről bővebben ITT olvashatnak! Legyünk minél többen, zúgjon az, hogy „Hajrá Lilák”!

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Kecskeméti LC
Megyei 25. forduló, Tiszakécskei Sportliget
2017.04.29. (szombat), 16:00

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

 

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Eredmények, interjúk, átigazolási hírek első kézből.

 
 

    Hozzászólás

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.